Urnen

Urn als blijvende herinnering

De laatste jaren wordt er in toenemende mate voor cremeren gekozen. Bij crematie bestaat er ook een mogelijkheid om iets tastbaars te hebben om te gedenken. Vaak kiezen nabestaanden voor een urn.

Wij hebben een website die helemaal gericht is op urnen, urn monumenten en grafversieringen. Kijk ook op onze website urn-steen.nl

Een urn is een heel persoonlijk gedenkteken waarin de as of een gedeelte van de as van de overledene wordt bewaard. Een urn kan thuis worden bewaard, maar ook worden bijgezet in een urnentuin, urnengraf of urnenmuur van een begraafplaats. Dit wordt wel een columbarium genoemd.Het kiezen van een urn is heel persoonlijk. Er zijn veel verschillende urnen in allerlei vormen, maten, kleuren en stijlen. Rond, vierkant, glas, natuursteen en keramiek zijn enkele van de vormen en materialen die voor het maken van urnen gebruikt worden. Er zijn ook mini-urnen, om een klein beetje as in te bewaren. Mini-urnen worden vaak gebruikt als u bijvoorbeeld na het verstrooien nog wat as wilt bewaren. Of als meerdere familieleden graag as van de overledene willen bewaren.

Heeft u een vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op