Grafstenen

Grafsteen als blijvende herinnering

Geen mens is hetzelfde en veel nabestaanden willen dat ook in het grafmonument tot uitdrukking laten komen.

Na het verlies van uw dierbare doen wij ons uiterste best om u op persoonlijke wijze een goed advies te geven over de mogelijkheden van grafstenen. Van Leeuwen Natuursteen helpt u bij de keuze van de natuursteensoort.

Herinneringen vorm geven

U heeft een ruime keuze uit grafstenen die verschillen qua vorm, afmeting, materiaal en stijl. Grafstenen kunt u in grote lijnen indelen in 4 groepen.

Staande grafstenen De basis is een lettersteen van natuursteen geplaatst op met sokkel, ook wel voetstuk genoemd. In de meeste gevallen wordt de lettersteen gecombineerd het plaatsen van een omranding met of zonder dekplaat. De natuursteen afdekplaat kan helemaal dicht zijn, maar bijvoorbeeld ook ruimte bieden aan een tuintje. De uitsparing in de dekplaat kan ook opgevuld worden met verschillende soorten grint. Liggende grafstenen Liggende grafstenen worden ook wel een grafzerk genoemd en hebben de vorm van een grote, meestal rechthoekige plaat. Deze kan geplaatst zijn op een omranding of rechtstreeks op de fundering. Verhoogde grafzerk / tombe Verhoogde grafzerken zijn veelal een dekplaat die geplaatst wordt op een verhoogde plint. Ruwe stenen / zwerfkeien Deze ruwe natuurstenen en keien komen rechtstreeks uit de natuur en hebben hierdoor ieder hun eigen vorm en afmeting. Vaak worden deze natuurstenen gecombineerd met een omranding. Elke begraafplaats stelt bepaalde eisen aan de afmetingen van een grafmonument. Van Leeuwen Natuursteen zorgt ervoor dat we deze afmetingen kennen. Voor sommige begraafplaatsen is een vergunning nodig om het grafmonument te mogen plaatsen. Deze wordt door Van Leeuwen Natuursteen verzorgd.

Het materiaal en de bewerking bepalen de uitstraling

Voor het vervaardigen van grafstenen maken wij alleen gebruik van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen. Het meest gebruikte materiaal is de natuursteensoort graniet. Daarnaast kunnen ook andere soorten gekozen worden zoals hardsteen en leisteen.

Het natuursteen kan verschillende bewerkingen ondergaan. Bij elke verschillende bewerking zal de steen een andere uitstraling krijgen. Denk hierbij onder andere aan een gepolijste, gezoete, geborstelde en gebrande grafsteen. Combinaties van natuursteen met glas, RVS, brons, cortenstaal, en (versteend) hout geven een grafmonument een bijzondere uitstraling. Ook wanneer u speciale wensen heeft, zoals een eigen ontwerp of specifieke materiaalsoort, kan Van Leeuwen Natuursteen samen met u invulling aan uw persoonlijke wensen geven. Voor een langdurig mooi resultaat worden al onze grafmonumenten geplaatst op een betonfundering en waar toegestaan op palen. Op de grafsteen bieden wij u een garantie van 15 jaar. Mocht gedurende deze tijd, door het inklinken van de grond, de grafsteen toch gaan verzakken dan wordt de grafsteen kosteloos rechtgezet.

Betrokkenheid van stap tot stap

Van Leeuwen Natuursteen vindt het vanzelfsprekend dat u zoveel mogelijk betrokken bent bij elke stap, vanaf de keuze van de grafsteen tot de plaatsing hiervan. Hierdoor ziet u uw ontwerp uitgroeien tot het grafmonument dat u voor ogen had.

Om u alvast een idee te geven van de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van grafstenen, ziet u op deze website een aantal voorbeelden. Hierbij ziet u zowel de klassieke als de eigentijdse modellen. Graag wil Van Leeuwen Natuursteen u alle mogelijkheden laten zien en ontdekken. We nodigen u daarom ook van harte uit in onze showroom aan de Zijveld 85A te Beneden-Leeuwen. Maak een afspraak of loop gewoon even binnen en vraag vrijblijvend om meer informatie.

Heeft u een vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

Fotogallerij