Accessoires

Het unieke persoonlijke karakter van het grafmonument

Grafaccessoires geven een grafmonument zijn eigen persoonlijke en unieke uitstraling. De keuze is zeer divers. U kunt denken aan bijvoorbeeld een mooie lantaarn, bronzen vlinder of een persoonlijk portret. Bij het kiezen van grafaccessoires vormen uw eigen ideeën en specifieke wensen altijd het uitgangspunt. Van Leeuwen Natuursteen helpt u hierbij niet uit het oog verliezend dat de accessoire of versiering aansluit bij de stijl van het grafmonument.

Diversiteit aan grafaccessoires en grafversieringen

Om u een globaal idee te geven van wat er mogelijk is op het gebied van de grafaccessoires en grafversieringen ziet u hieronder een aantal mogelijkheden.

Graflantaarns

Vaak willen mensen graag een kaarsje of lichtje laten branden bij het graf. Door het kaarsje of lichtje te plaatsen in een graflantaarn zal het in weer en wind blijven branden.

Graflantaarns zijn er in diverse vormen en stijlen. Zo variëren de modellen van klassiek tot modern.

De graflantaarns zijn altijd gemaakt van duurzame materialen, zoals natuursteen, glas, brons, aluminium en RVS. Zo blijven ze net als het grafmonument lang mooi.

In de graflantaarns kunnen zowel echte grafkaarsen als elektrische lampjes geplaatst worden. De brandduur varieert hierbij van 1 dag tot een jaar.

Bloembakken of vazen

Bloemen en planten geven kleur aan het grafmonument en geven het grafmonument zo een zachtere uitstraling. Door het plaatsen van een bloembak of vaas heb je de mogelijkheid om een mooie plant of een bos bloemen bij het graf te plaatsen.

Bloembakken en vazen zijn er in verschillende vormen, stijlen en afmetingen. De bloembakken zijn meestal van graniet. De bloemvazen kunnen naast van graniet ook van aluminium, brons of RVS gemaakt worden. Van Leeuwen Natuursteen gebruikt hier net als bij de lantaarns duurzame materialen. Er wordt op gelet dat de vazen en bakken niet kapot vriezen in de winter.

Portretten, foto’s en gravures

Door het plaatsen van een portret, foto of een mooie afbeelding op het grafmonument geeft u het een zeer eigen en persoonlijk karakter.

U kunt denken aan een portret van de dierbare of een mooie foto van iets wat u aan hem of haar doet denken. Een lievelingsbloem of een afbeelding van een hobby of beroep zijn hiervan voorbeelden. Van Leeuwen Natuursteen helpt u graag bij het zoeken naar die passende afbeelding die het monument zijn persoonlijke karakter geeft.

Er zijn verschillende technieken voor het aanbrengen van een portret, foto of afbeelding op het grafmonument. Naast foto’s in kleur, zwart-wit of sepia op porselein en glas, kunt u uw afbeelding ook laten etsen of stralen op steen en glas.

Grafornamenten, versieringen en symbolen

Er bestaat een grote verscheidenheid aan ornamenten, versieringen en symbolen waarmee je een grafmonument kunt verfraaien. Door het gebruik van deze accessoires voorzie je het grafmonument van een persoonlijke tint.

Vlinders, vogels, bloemen, bladeren en bomen zijn enkele voorbeelden van grafornamenten die de uitstraling van het grafmonument verzachten. De gebruikte materialen hiervoor zijn brons, aluminium, RVS en glas.

Een van de meest toegepaste symbolen op een grafmonument is een kruisje. De afmetingen van de kruisjes variëren van klein tot groot. Vaak is er bij de verheven belettering ook een bijpassend kruisje mogelijk. De kruisjes zijn verkrijgbaar in het brons aluminium en RVS.

Bij symbolen kun je ook denken aan engelen en heiligen, maar ook bronzen beelden hebben vaak een symbolische betekenis.

Bij het plaatsen van een grafornament, versiering of symbool is het belangrijk dat deze op de juiste plek op het grafmonument geplaatst worden, zodat het grafornament het beste tot zijn recht komt.

Tekstbordjes, boeken, harten en kussens

Door het plaatsen van een tekstplaatje, boek, kussen of hart op het grafmonument bestaat de mogelijkheid om extra tekst of een afbeelding toe te voegen. Zo kan de extra tekst bijvoorbeeld bestaan uit een gedicht of spreuk.

Tekstplaatjes kunnen gemaakt worden van natuursteen, glas of een combinatie van glas en natuursteen. Graniet is hiervoor de meest gebruikte natuursteensoort. Op de plaatjes worden tekst en afbeeldingen met behulp van verschillende technieken aangebracht. Ook is een combinatie met bijvoorbeeld een bronzen of aluminium grafornament of een foto mogelijk.

Ook een boek, kussen of hart wordt vervaardigd uit natuursteen. In de meeste gevallen wordt hiervoor graniet gebruikt. Deze ornamenten kunnen voorzien worden van een tekst of afbeelding door deze te stralen of verheven tekst en ornamenten te gebruiken. Daarnaast zijn de boeken, kussens en harten ook als urnen monument toepasbaar.

Om verlies en diefstal te voorkomen bevestigt Van Leeuwen Natuursteen de grafaccessoires altijd.

Er zijn vele mogelijkheden. Ook als u een specifieke wens heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze website ziet u slechts een kleine weergave van de talloze mogelijkheden die er zijn op het gebied van de grafaccessoires en grafversieringen.

Graag wil Van Leeuwen Natuursteen u alle mogelijkheden laten zien en ontdekken. We nodigen u daarom ook van harte uit in onze showroom aan de Zijveld 85A te Beneden-Leeuwen. Maak een afspraak of loop gewoon even binnen en vraag vrijblijvend om meer informatie.

Heeft u een vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op