Binnendeurdorpels

Natuursteen binnendeurdorpels ook wel stofdorpel of vlakke dorpel genoemd worden vaak toegepast bij overgangen tussen twee verschillende vloerafwerkingen. Bijvoorbeeld bij de overgang van houten vloer, eiken of laminaat en tegels. Wanneer er tussen 2 vloeren een niveau verschil bestaat kan hier als oplossing een dorpel toegepast worden.

In de badkamer

Ook worden ze toegepast als waterkering bij badkamers. Wanneer de badkamer gerenoveerd is en de vloer door vloerverwarming hoger gekomen is, kan een dikkere dorpel bij de deur geplaatst worden. Wij maken dan een zogenaamde blokdorpel. Houd ook tekening met de ventilatie in de ruimte. Welke natuursteen als dorpel

Vaak gebruikte natuursteensoorten zijn Belgisch en Chinees Hardsteen. In badkamers wordt ook wel graniet toegepast. Deze steensoort is beter bestand tegen het vochtige milieu van de badkamer. En kan ook toegepast worden bij inloopdouche. Of als basis waar een glaswand op geplaatst kan worden. Vaak gebruikte natuursteensoorten zijn Belgisch en Chinees Hardsteen. In badkamers wordt ook wel Graniet toegepast. Deze steensoort is beter bestand tegen het vochtige milieu van de badkamer.

Binnendeurdorpels

Natuursteen binnendeurdorpels ook wel stofdorpel of vlakke dorpel genoemd worden vaak toegepast bij overgangen tussen twee verschillende vloerafwerkingen. Bijvoorbeeld bij de overgang van houten vloer, eiken of laminaat en tegels. Wanneer er tussen 2 vloeren een niveau verschil bestaat kan hier als oplossing een dorpel toegepast worden. Dorpels worden in eigen werkplaats geproduceerd.

In de badkamer

Ook worden ze toegepast als waterkering bij badkamers. Wanneer de badkamer gerenoveerd is en de vloer door vloerverwarming hoger gekomen is, kan een dikkere dorpel bij de deur geplaatst worden. Wij maken dan een zogenaamde blokdorpel. Houd ook tekening met de ventilatie in de ruimte.

Welke natuursteen als dorpel

Vaak gebruikte natuursteensoorten zijn Belgisch en Chinees Hardsteen. In badkamers wordt ook wel graniet toegepast. Deze steensoort is beter bestand tegen het vochtige milieu van de badkamer. Natuursteen kan ook toegepast worden bij inloopdouche en het inbouwreservoir. Of als basis waar een glaswand op geplaatst kan worden. In de badkamer worden ook wel andere afwerkingen toegepast. Zoals geborsteld en gebrand. Deze afwerkingen zijn minder glad.

Heeft u een vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op