Belettering

De belettering van het monument

De belettering van een grafmonument vormt een belangrijk onderdeel van het ontwerp. De naam van de dierbare is het meest persoonlijke deel van de belettering en het grafmonument als geheel. Door de juiste keuze van de belettering geef je het grafmonument zijn unieke en persoonlijke uitstraling. Van Leeuwen Natuursteen neemt er graag de tijd voor om samen met u een mooi passend ontwerp te maken. Het is belangrijk dat de belettering goed aansluit bij de stijl van het gekozen grafmonument.

Eindeloos veel mogelijkheden

Bij het kiezen van de belettering op het grafmonument zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. U kunt kiezen uit verschillen lettertypes, materialen, uitvoeringen en stijlen. Er bestaan 2 hoofdgroepen van belettering.

Verdiepte belettering. Hieronder vallen de gestraalde, gegraveerde, gelaserde en ambachtelijk hand gehakte letters en tekens. De tekst ligt verdiept in het materiaal, al dan niet ingekleurd met verf. Verheven belettering. Bij de opliggende teksten kunt u kiezen uit verschillende materialen, kleuren en uitvoeringen. Brons en aluminium worden het meest gebruikt. De bronzen letters kunnen worden voorzien een extra afwerklaag, de zogenaamde patina laag. Ook kunt u kiezen voor belettering in RVS en de verheven ambachtelijk handgehakte letters en tekens (vaak toegepast bij oude grafmonumenten). Herinneringen en gevoelens in woorden uitdrukken

Welk opschrift dat u op het grafmonument wilt plaatsen is persoonlijk. De een kiest ervoor alleen de naam, kort en bondig, gecombineerd met geboorte- en overlijdensdatum van zijn of haar dierbare op het monument te plaatsen. De ander kiest voor meer woorden om zo zijn gevoelens en herinneringen uit te drukken. Een extra zin, uitspraak of gedicht kan een grafmonument direct veel persoonlijker maken. Hieronder kunt u een lijst met voorbeelden downloaden

Niet elk model grafmonument is geschikt voor het plaatsen van veel tekst. Over de mogelijkheden en beperkingen geeft Van Leeuwen Natuursteen u graag deskundig advies om zo u idee├źn en wensen vorm te geven.

Op deze website ziet u een aantal voorbeelden van belettering van grafmonumenten om u een idee te geven van de vele mogelijkheden die er zijn.

Graag wil Van Leeuwen Natuursteen u alle mogelijkheden laten zien en ontdekken. We nodigen u daarom ook van harte uit in onze showroom aan de Zijveld 85A te Beneden-Leeuwen. Maak een afspraak of loop gewoon even binnen en vraag vrijblijvend om meer informatie.

Heeft u een vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op