Grafstenen Oss

Van Leeuwen Natuursteen Grafstenen in Oss komen vanuit onze werkplaats in Beneden Leeuwen. Een showroom met gedenktekens is daar ook te vinden. Deze showroom is met de auto tot vlak voor de deur goed te bereiken. Daarin vindt u een grote keuze uit modellen in diverse maten en steensoorten.

Elke begraafplaats stelt weer andere eisen en bij Van Leeuwen kennen we die eisen. De groep medewerkers van Van Leeuwen staan allemaal voor u klaar. Zij begeleiden u in de keuze voor de juiste gedenksteen. Voor een gedenksteen die past bij de nagedachtenis van de overledene. Daar kunt u gerust de tijd voor nemen want het is van belang dat u zich nadien prettig voelt bij wat u besloten heeft, want het is een keuze voor een groot aantal jaren.

Er is nogal wat te kiezen, het model, de kleur van de natuursteensoort, het opschrift, het lettertype. Of u de letters laat instralen of toch bronzen letters kiest. Bent u overtuigt? Maak dan een afspraak bij Van Leeuwen in de showroom in Beneden Leeuwen.

Van Leeuwen Natuursteen kunt u vinden aan de Zijdeveld 85 a 6658KV Beneden Leeuwen

Telefonisch bereikbaar onder 0487 591880

Per mail op: info@vanleeuwennatuursteen.nl

Grafmonumenten in Oss, vele mogelijkheden

In de plaats Oss zijn zes begraafplaatsen te vinden in de gemeente Oss in totaal 21 . Op alle begraafplaatsen is nog voldoende grafruimte aanwezig zo leren de beleidsnotities van de Gemeente Oss.

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk H. Gerardus Majella, Berghemseweg, Schadewijkstraat Oss

Deze begraafplaats maakt onderdeel uit het complex van de school en de kerk en de begraafplaats die allemaal de naam H. Gerardus Majella dragen. Gerardus Majella is een Italiaanse katholieke heilige zoon van een kleermaker en daarom ook hun patroonheilige. De begraafplaats maakt nu deel uit van de H. Willibrordus parochie in Oss. Net als die van Don Bosco

Israëlische begraafplaats, Heescheweg Oss

De Israëlische begraafplaats werd vroeger de joodse begraafplaats genoemd. Het is een van de twee joodse begraafplaatsen in de regio de andere is in Geffen te vinden. De Joden die voor de oorlog in Oss woonden waren allemaal werkzaam bij de Unox fabriek en de oprichters van de fabrieken van Van den Berg en Jurgens de voorloper van het huidige Unilever waren ook Joden. Oss had in het verleden een vrij liberale houding tegenover de komst van Joden naar de gemeente. Joden hebben flink aan de industrialisatie van Oss bijgedragen. In 1959 kregen de Joden een nieuwe synagoge in Oss ter vervanging van de oude. 280 Joden uit Oss lieten het leven bij de pogroms in de Tweede Wereldoorlog. Op de begraafplaats staat voor hen een gedenkteken.

Hier wordt zeer incidenteel begraven

Algemene begraafplaats “Hoogen Heuvel”, Lindenstraat 22 5342 XN Oss

Begraafplaats Rooms Katholieke Kerk Don Bosco, Leeuwerikstraat Oss

Ook deze begraafplaats maakte in het verleden deel uit van een complex school kerk en begraafplaats onder de naam Don Bosco een heilige uit Italie die zich in Napels vooral met de zorg voor jongeren bezig hield. Deze kerk werd in de 50tiger jaren van de vorige eeuw gebouwd. De begraafplaats is tot op heden nog steeds in gebruik. De parochie Don Bosco maakt deel uit van de Heilige Willibrordus Parochie in Oss. Net als die van Gerardus Majella

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Heilig Hart, Amsteleindstraat Oss Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Vlakssakker, de Vlasakkers Oss Buiten de plaats Oss maar wel in gemeente Oss vinden we

Algemene begraafplaats in Megen aan de Clarastraat

RK Kloosterstraat Kloosterstraat, Berghem

RK St. Lambertus Groenstraat, Haren

RK St. Petrus’ Banden Kerkstraat, Macharen

RK St. Lucia Molensingel, Ravenstein

Hervormd Pollekespad, Ravenstein

RK St. Sebastianus Rogstraat, Herpen

RK St. Willibrordus Maasdijk, Demen

Particuliere begraafplaats van familie Van den Bergh Demen zeer incidenteel begraven

RK H. Vincentius Laagstraat, Deursen-Dennenburg

Dennenburg Hoogstraat, Deursen-Dennenburg niet meer in gebruik

RK St. Jansstraat, Neerlangel zeer incidenteel begraven

RK H. Lambertus Hamstraat, Huisseling

RK H. Antonius Abt Kerkstraat, Overlangel

RK St. Victor Loonsestraat, Neerloon

Meer over Oss

Druten ligt aan de Waal bij Nijmegen in Gelderland en heeft ruim 11000 inwoners. De gemeente bestaat uit nog vier andere kerkdorpen Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk. Rond 1100 bestonden de meeste Maas- en Waal dorpen al. Het waren in de middeleeuwen rijke kerkdorpen door de gunstige ligging voor akkerbouw en veeteelt. Die veeteelt is pas later gekomen blijkt uit de belastingafdracht opgaves die bewaard zijn gebleven. Al in de 19e eeuw werden Afferden en Puiflijk bij Druten gevoegd en in 1984 kwam daar Horssen bij.

Heeft u een vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

.