Grafstenen Nijmegen

Van Leeuwen Natuursteen, Grafstenen worden vanuit onze werkplaats en showroom in Beneden Leeuwen gemaakt van letters voorzien en in Nijmegen geplaatst. In onze showroom staan meer als 50 verschillende monumenten opgesteld, die onderling een nog veel grotere variëteit laten zien. Dat kan omdat staande stenen en dekplaten onderling uitwisselbaar zijn. U zult verbaasd zijn over de vele steensoorten, modellen en maten die allemaal mogelijk zijn.

Elke begraafplaats stelt weer andere eisen aan de gedenksteen wat maten en vormgeving betreft. Doordat we overal in Nijmegen komen weten we precies wat er allemaal mogelijk is. De groep medewerkers van Van Leeuwen Natuursteen staan allemaal voor u klaar. Zij begeleiden u in de keuze voor de juiste gedenksteen, die past bij de nagedachtenis van de overledene. Over die keuze kunt u rustig nadenken en er de tijd voor nemen. Het is van belang dat u zich nadien prettig voelt bij wat u besloten heeft, want het is een keuze voor een groot aantal jaren.

Van Leeuwen Natuursteen kunt u vinden aan de Zijveld 85 a 6658KV Beneden Leeuwen

Telefonisch bereikbaar onder 0487 591880

Per mail op: info@vanleeuwennatuursteen.nl

Grafmonumenten in Nijmegen, vele mogelijkheden

Nijmegen kent maar liefst 14 begraafplaatsen

Begraafplaats St Barbara Brakkenstein, Pastoor Wichersstraat 6 Nijmegen

Begraafplaats Vredehof,

Aan de Weg door Jonkerbos in Nijmegen ligt deze overzichtelijke gemeentelijke begraafplaats die ruim oogt. Er is over de begraafplaats heen te kijken zonder dat de blik gestopt wordt door allerlei hoog aangelegd groen. Natuurlijk zijn er groene grasvelden te vinden waarlangs de graven liggen. Brede verharde paden maken de begraafplaats goed toegankelijk. Er is een volledig islamitische begraafplaats te vinden op Vredehof waar al vanaf 1980 begraven wordt.

Begraafplaats aan Het Notelaantje in Lent

Deze begraafplaats valt sinds 2000 onder de gemeente Nijmegen. Op deze kleine begraafplaats wordt in rijen begraven, niet alle graven zijn momenteel bezet. En er is een mogelijkheid om urnen bij te zetten. De aanleg toont nuchter en strak, ter verfraaiing zijn er plannen voor een traditioneler hek rond de begraafplaats. Door de bouw van de Waalsprong over de rivier in de richting van Lent komt de begraafplaats centraler te liggen en zal er meer belangstelling voor komen

Gesloten Algemene en Hervormde Begraafplaats, Prins Bernhardstraat Nijmegen Joodse Begraafplaats “Huis Levenden Beth Chajiem, Kwakkenbergweg 1 Nijmegen Kerkhof Rooms Katholieke Emmausparochie, Groenestraat 229 Nijmegen War Cemetery Jonkerbos, Burgemeester Daleslaan Nijmegen

Aan de Burgemeester Dales laan is de Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Jonkerbos gelegen met graven van 1642 militairen die tussen 1939 en 1945 op Nederlands grondgebied zijn gesneuveld. De plek is ook historisch omdat op die plaats het 504de Para Infanterie Regiment van het Amerikaanse leger zich voorbereidde op de Waal Oversteek van 20 september 1944. Het overgrote deel van de gesneuvelde militairen zijn van Britse nationaliteit.

Begraafplaats Jonkerbos, Winkelsteegseweg 78-80 Nijmegen

De begraafplaats Jonkerbos is een relatief nieuwe begraafplaats die in 1948 in gebruik werd genomen. Ruim 8 hectare groot ligt het in een parkachtige omgeving die tot wandelen uitnodigt. Van oudsher een katholieke begraafplaats staat het nu open voor alle gezindtes

Begraafplaats Graafseweg, Graafseweg 419 Nijmegen

Al uit de 19e eeuw stamt de begraafplaats aan de Graafseweg. Dat is te zien aan het monumentale poortgebouw en de graven die er te vinden zijn. Lang werden er geen graven meer uitgegeven maar de belangstelling neemt weer toe. Voor de wijken van Nijmegen west is het een mogelijkheid om dicht bij huis begraven te worden. Er zijn plannen om toiletvoorzieningen en een condoleance ruimte te maken. Het herdenkingsmonument van het geallieerde bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 is op deze begraafplaats te vinden. De slachtoffers zijn er begraven in een massagraf waarna ze later elders herbegraven zijn.

Begraafplaats Hatert, Angerensteinstraat Nijmegen

Begraafplaats Heilige Land-Stichting, Monseigneur Suyslaan 4 6564 Bv Nijmegen

Begraafplaats kinderdorp Lindenhout, Scherpenkampweg 58 Nijmegen

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk, Daalseweg 198 Nijmegen

Achter een smeedijzeren hek ligt de begraafplaats aan de Daalseweg, een van de oudste van Nijmegen en al in 1885 in gebruik. Katholiek van opzet met een beukenlaan als toegangslaan met daarop een andere laan. In het hart van het kruis dat daardoor ontstaat, staat een kruisbeeld. Veel oude monumenten geven het een monumentaal aanzien. Veel bekende Nijmegenaren en hun families vinden er hun rustplaats. Sinds 1995 worden er weer nieuwe graven uitgegeven. In het onderhoud wordt van een natuurlijke aanpak uitgegaan, waardoor de lanen wat minder opvallend zichtbaar geworden zijn.

Begraafplaats Rooms Katholiek St. Antonius Abt, Dennenstraat 125 Nijmegen

Begraafplaats Rustoord, Postweg 60 Nijmegen

Meer over Nijmegen

Nijmegen ligt grotendeels op de zuidelijke oever van de Waal in Gelderland en heeft ruim 170.000 inwoners. Het is de oudste stad van het land die al in de Romeinse tijd als stad bekend was. Als Ulpia Noviomagus Batavorum kreeg het in het jaar 100 al marktrechten. Karel de Grote verbleef er letterlijk in het Valkhof. In 1230 werd het een vrije rijksstad en in 1402 Hanzestad, Al vanaf 1655 beschikte het over een Academie van Wetenschap en sinds 1923 is het met de Radboud Universiteit Universiteitsstad. Tijden de tweede wereld oorlog lag het in de frontlinie in de gevechten tussen de geallieerden en de Duitsers en is de binnenstad ook nog eens gebombardeerd.

Heeft u een vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

.