Grafstenen Druten

Van Leeuwen Natuursteen Grafstenen in Druten leveren we aan vanuit onze werkplaats in Beneden Leeuwen. Daar hebben we ook een showroom met gedenktekens. Er is een grote keuze uit modellen steensoorten en maten beschikbaar. Elke begraafplaats stelt weer andere eisen. De groep medewerkers van Van Leeuwen staan allemaal voor u klaar. Zij begeleiden u in de keuze voor de juiste gedenksteen. Voor een gedenksteen die past bij de nagedachtenis van de overledene.

Over die keuze kunt u rustig nadenken en er de tijd voor nemen. Het is van belang dat u zich nadien prettig voelt bij wat u besloten heeft, want het is een keuze voor een groot aantal jaren. Er is nogal wat te kiezen, het model, de kleur van de natuursteensoort, het opschrift, het lettertype. Of u de letters laat instralen of toch bronzen letters kiest. Wij weten wat er kan en mag en zullen u alleen dat laten uitkiezen wat op uw begraafplaats mogelijk is.

Van Leeuwen Natuursteen kunt u vinden aan de Zijdeveld 85 a 6658KV Beneden Leeuwen

Telefonisch bereikbaar onder 0487 591880

Per mail op: info@vanleeuwennatuursteen.nl

Grafmonumenten in Druten, vele mogelijkheden

Afferden Rooms Katholiek kerkhof H. Victor Koningstraat 45 6654 AA

Druten Algemene begraafplaats

Druten Nederlands Hervormd begraafplaats Kattenburg 59 6651 AM Druten

Druten Rooms Katholiek kerkhof Hogestraat 4 6651 BK

Diverse monumenten op deze begraafplaats staan op de lijst van gemeentelijke monumenten Op deze begraafplaats is een herdenkingsmuur geplaatst waar de oorlogsslachtoffers begraven zijn. Het gaat vooral om de slachtoffers van het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 door de geallieerden. In het midden staat het wapen van het Koninkrijk der Nederlanden de Leeuw.

De eerste alinea van het opschrift luidt:

Duizenden vielen rij na rij*

O wurgende vraag waarom juist zij

Waarom mochten wij nog leven

Waarom is ons nog de zon gegeven

En waart de zomerwind ons nog voorbij * Deest Kerkhof Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen Grotestraat 15 6653 BJ Horssen Nederlands Hervormd begraafplaats In horsen op de begraafplaats zijn een graf van het Gemene Best en twee oorlogsgraven te vinden.

Horssen Rooms Katholiek kerkhof H. Antonius Abt Kerkpad 7 6631 AB Horssen had drie begraafplaatsen een rond de oude dorpskerk dat ontruimd is en de begraafplaats aan het kerkpad het pad wat naar de kerk loopt. En de eerder genoemde Nederlands Hervormde begraafplaats dat omzoomd is met een beukenhaag.

Puiflijk Rooms Katholiek kerkhof Hogestraat 4 6651 BK

Meer over Druten

Druten ligt aan de Waal bij Nijmegen in Gelderland en heeft ruim 11000 inwoners. De gemeente bestaat uit nog vier andere kerkdorpen Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk. Rond 1100 bestonden de meeste Maas- en Waal dorpen al. Het waren in de middeleeuwen rijke kerkdorpen door de gunstige ligging voor akkerbouw en veeteelt. Die veeteelt is pas later gekomen blijkt uit de belastingafdracht opgaves die bewaard zijn gebleven. Al in de 19e eeuw werden Afferden en Puiflijk bij Druten gevoegd en in 1984 kwam daar Horssen bij.

Heeft u een vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

.