Grafstenen in Buren

Van Leeuwen Natuursteen Grafstenen in Buren worden vanuit Beneden Leeuwen verkocht, geleverd en geplaatst. Een 8 tal medewerkers zijn bezig met het ontwerpen, uitvoeren en plaatsen van die gedenkstenen. Van Leeuwen Natuursteen beschikt over een eigen werkplaats en een showroom daar kunt u gerust komen kijken om te zien wat er allemaal mogelijk is. Voor u is het vaak een totaal nieuwe gebied waar u over na moet gaan denken. Voor ons is het dagelijks werk. Wij weten wat er kan en mag op de verschillende begraafplaatsen. Die hanteren allerlei verschillende verordeningen.

Een goed advies is echt van belang

Voor u is dat niet te overzien en daarom is het van belang u daarover door Van Leeuwen te laten informeren. Wij kennen de weg op alle begraafplaatsen in de regio en weten wat er allemaal kan. In uw keuze proces zullen wij u dan ook helpen met het nemen van de juiste beslissingen. Er moeten beslissingen genomen worden over het model, de natuursteen soort, het opschrift, het lettertype. Of u de letters laat instralen of bronzen letters uitkiest. In onze showroom kunt u alle mogelijkheden zien. Wij adviseren u de tijd te nemen om tot een juiste beslissing te komen. Uiteindelijk met het resultaat jaren mee op de begraafplaats. Wij van Van Leeuwen staan voor u klaar, bent u overtuigt? Maak dan een afspraak bij ons in de showroom.

Een grafsteen in Buren, vele mogelijkheden

Tot ons werkgebied in de gemeente Buren rekenen we de volgende begraafplaatsen

Beusichem Algemene begraafplaats Buren Algemene begraafplaats (oud & nieuw) In 1829 werd op een van de bastions een verdedigingslinie rondom de plaats Buren de begraafplaats aangelegd. Deze bastions waren niet meer nodig in de 19e eeuw. In 1883 kwam er een poortgebouw dat met een smeedijzeren hek toegang geeft tot de begraafplaats. Er zijn zelfs twee mausoleums dat zijn een soort bouwwerken op de begraafplaats te zien. Verder is de hele begraafplaats van grind opvulling voorzien en staan er veel bomen

Buren Grafkelder Prinses Maria van oranje Nassau en Gravin van Buren Deze grafkelder behoort toe aan een familielid van de Oranjes. Koning Willem Alexander bediende zich van de naam Van Buren toen hij zich inschreef voor de Elf Steden Tocht.

Eck en Wiel Algemene begraafplaats Erichem Algemene begraafplaats Erichem Nederlands Hervormd begraafplaats Ingen Algemene begraafplaats Lienden Algemene begraafplaats (oud & nieuw) Vanaf 1870 is deze begraafplaats in gebruik en laat graven zien die omgeven zijn met smeedijzeren hekken zoals gebruikelijk was in de 19e eeuw. Op een langgerekt perceel dat doorsneden wordt door een hoofdpad zijn de graven gegroepeerd aan weerszijde van dit pad. Er is niet veel groen op de begraafplaats aangebracht op een enkele treurbeuk na. De begraafplaats biedt een prachtig overzicht van de begraafplaats cultuur in de 19e en vroege 20e eeuw

Maurik Algemene begraafplaats (oud & nieuw) Maurik Rooms Katholiek kerkhof Ommeren Nederlands Hervormd begraafplaats Ravenswaaij Algemene begraafplaats Zoelen Algemene begraafplaats In 1938 is deze begraafplaats aangelegd, deze ligt in landelijk gebied buiten de bebouwde kom. Er ligt een brede sloot rond de begraafplaats en ook hier geeft een dubbel smeedijzeren toegangshek toegang tot de begraafplaats. Aan de achterzijde van de aula zijn de namen aangegeven van de plaatsgenoten die gesneuveld zijn in de tweede Wereld Oorlog en in Nederlands Indiƫ en zelfs van geallieerde militairen.

Zoelmond Algemene begraafplaats

Meer over de gemeente Buren

De gemeente telt ruim 26000 inwoners ontleent haar naam aan het gelijknamige vestingstadje Buren. Buren heeft historische banden met het Huis van Oranje. Tot de gemeente buren behoren de Dorpen: Asch, Beusichem, Eck en Wiel, Erichem, Ingen, Kapel-Avezaath, Buren, Kerk-Avezaath Lienden, Maurik (gemeentehuis), Ommeren, Ravenswaaij, Rijswijk, Zoelen en Zoelmond.

En ook nog een 20 tal buurtschappen. In de plaats Maurik is het gemeentehuis van de gemeente Buren te vinden.

Heeft u een vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

.